ПРОГРАМНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ КОНТРОЛЮ ТА ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОЧОГО ЧАСУ В ІТ КОМПАНІЇ

Володимир Іванович Коцун

Анотація


В даній роботі розроблений програмний комплекс для контролю робочого часу та підвищення ефективності його використання в ІТ компанії. Програмний комплекс являє собою вдосконалену методологію планування та управління проектом разом із програмним забезпеченням, що полегшує впровадження та використання даного підходу. Розглянуті існуючі методології управління та планування проектів в ІТ галузі, визначені їхні недоліки та здійснений пошук покращення цих недоліків. Запропонований та розроблений алгоритм планування проекту, який вирішує проблему встановлення великої кількості неефективних запасів. Суть алгоритму полягає у визначені критичного шляху проекту, налаштовуванню паралельних додаткових шляхів, та встановлення буферу у «вузькому місці», в точці де є найбільш необхідне його застосування. Були виявлені недоліки класичної діаграми Ганта та запропонована модифікація, яка включає в себе введення нових понять. таких як:  множинні проекти, реалістичний показник, запланований показник, контекста лінія. Розроблене програмне забезпечення для впровадження та використання методології, описано його програмна архітектура та опис реалізації. Програмне забезпечення розроблене  як веб-орієнтована система на основі архітектури клієнт-сервер. В процесі роботи проведено дослідження та впровадження методології, виявлені його основні переваги та обмеження. Результати досліджень можуть бути цікавим представникам ІТ галузі, стартап-інкубаторам, та акселераторам, оскільки результати та описані підходи дозволяють зменшити витрати на розробку програмного забезпечення та проектів.

Ключові слова: програмний комплекс, ІТ, контроль робочого часу, клієнт-сервер, веб-орієнтована система, розробка програмного забезпечення.


Повний текст:

PDF

Посилання


Модель водоспад. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://en.wikipedia.org/wiki/ Waterfall_model.

RUP. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/ Rational_Unified_Process.

Agile. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://agile.org.ua/.

Scrum. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https: //en.wikipedia.org/wiki/Scrum_(software_ development).

Kanban. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://en.wikipedia.org/wiki/Kanban_ (development).

Jira Atlasssian. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://jira.atlassian.com/secure/ Dashboard.jspa.

Redmine. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.redmine.org/.

Microsoft Project Management Studio. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/mt238290.aspx.

InTime. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.axosoft.com/.

Климова Т.Н. Расчет и анализ производственного цикла // Проблеми праці, економіки та моделювання: зб. наук. пр., ч.2. – Хмельницький: ТУП, 1997. – С.171-174.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.