ВИБІР РОБОЧОГО ДІАПАЗОНУ КУТІВ ТАХОМЕТРА ДЛЯ ВИРОБІВ ЛЕГКОЇ БРОНЬОВАНОЇ ТЕХНІКИ

Олена Миколаївна Безвесільна, Олексій Володимирович Петренко, Микола Васильович Ільченко

Анотація


У даній роботі розглянуто питання можливості використання тахометрів для різних виробів легкої броньованої техніки без спеціальної механічної доробки конструкції та електричних ланцюгів тахометрів. Це питання пов’язано з тим, що при застосуванні тахометрів у різних типах легкої бронетехніки розміщення тахометрів з цілого ряду конструктивних причин та розміщення приладового складу блоку бойового модуля може бути змінено. Зміна розташування місця тахометра у виробі з одного борту на протилежний призводить до того, що напрямок обертання ротора тахометра змінюється також на протилежний. У свою чергу, зміна напрямку обертання ротора призводить до зміни полярності вихідного сигналу тахометра, що не дає можливості операторам, які проводять налаштування стабілізаторів озброєння, кваліфіковано виконати налаштування – усунути вібрацію вертикального каналу наведення. Такі непорозуміння з неможливосттю налаштування стабілізаторів озброєння призводили до бракування тахометрів або блоків управління. При виявленні такої ситуації з налаштуванням стабілізаторів озброєння були проведені всебічні лабораторні дослідження тахометрів на конструкторському робочому місці стабілізатора озброєння. При проведенні випробувань проводилось осцилографування вихідних характеристик тахометрів у залежності від напрямку обертання ротора тахометра з максимальним кутом повороту блоку озброєння у виробі – при розвороті ротора за часовою стрілкою на кут +360 º, а також протии часової стрілки на кут -360º, при цьому кут повороту тахометра у виробі знаходиться у діапазоні кутів обертання від - 5º до +75º, а також з різними швидкостями обертання блоку озброєння.

 

 

Ключові слова: тахометр, стабілізатор озброєння.


Посилання


Боевая машина пехоты БМП-2. Техническое описание и инструкция по эксплуатации. Часть 1. 1987г., [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://armyman/info/books/id-443,html

Кудрявцев А.М.,Уласевич О.К., Жеглов В.Н., Гумилев В.Ю. Стабилизаторы вооружения 2Э36 устройство и обслуживание., Рязань 2013г.,[Электронный ресурс] – Режим доступа:

http://portalnp.ru/wp-content/uploads/2014/04/KUDRYVTSEV-GUMELEV-SV-2E36pdf

Цірук В.Г., Введення до контурів управління стабілізаторів озброєння легкоброньованої техніки, тахогенераторів // Вісник Херсонського національного технічного університету №2(65), 2018р.- С.68-74.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.