ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ ЕТНІЧНОЇ КУХНІ КИТАЮ У СТУДЕНТІВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ

Валентина Геннадіївна Бурак, Наталя Володимирівна Новікова

Анотація


Професійна діяльність фахівців галузі залежить від широкого кола знань, отриманих під час навчання у Вищому навчальному закладі. Серед професійних знань сьогодні велике значення мають знання різних етнічних кухонь, зокрема Китаю, які забезпечують формування навчально- пізнавальної діяльності студентів харчової галузі. Останнім часом китайська кухня стала однією з найрозповсюдженіших кухонь світу. Нині нею користується найбільше людей на нашій планеті. Враховуючи інтеграційні процеси у світі, можна констатувати важливість її вивчення для формування професійної складової студентів харчової галузі. Більшість фахівців харчової галузі в майбутньому будуть працювати в ресторанному бізнесі. Професійна діяльність фахівців галузі залежить від широкого кола знань, отриманих під час навчання у Вищому навчальному закладі. Серед професійних знань сьогодні велике значення мають знання різних етнічних кухонь, зокрема Китаю, які забезпечують формування навчально- пізнавальної діяльності студентів харчової галузі. Останнім часом китайська кухня стала однією з найрозповсюдженіших кухонь світу. Нині нею користується найбільше людей на нашій планеті. Враховуючи інтеграційні процеси у світі, можна констатувати важливість її вивчення для формування професійної складової студентів харчової галузі. Показано, що для підготовки конкурентоспроможних фахівців харчової галузі важливо поєднання теоретичних знань із практичним досвідом етнічних кухонь Китаю і України. Висвітлено сутність етнічної кухні Китаю при формуванні навчально-пізнавальної діяльності у студентів харчової галузі. Розглянуто, що порівняння етнічних кухонь Китаю й України дозволяє поглибити пізнавальну діяльність, зорієнтувати студентів на творче оволодіння знаннями, вміннями і навичками та вироблення світоглядних переконань у професійному самовихованні.

 

Ключові слова: етнічна кухня Китаю, інноваційний характер мислення, макроекономічні загрози, навчально-пізнавальна діяльність, регіональні кухні, самовиховання, студенти харчової галузі, українська кухня, харчова галузь.


Повний текст:

PDF

Посилання


Вітвицька С.С. Основи педагогіки вищої школи : метод. посіб. для студентів магістратури / С.С. Вітвицька.– К.: Центр навч. л-ри, 2003.– 316 с.

Варковський К.М. Проблема професійного самовизначення молоді на сучасному етапі ринкових перетворень / К.М. Варковський // Педагогіка і психологія .– 2002. –№ 4. – С. 40–43.

Корміна Л.І. Самовдосконалення як умова професійного становлення студентської молоді / Л.І.Корміна // Педагогічна технологія у сучасному вузі. – Луцьк, 1996.

Лимаренко І.О. Китайський гастро-треш-тур/ І.О. Лимаренко// FOODUA. Продукти України. – 2013. – № 3(44). – С. 46–49.

Похльобкін В.В. Велика кулінарна книга/ В.В. Похльобкін. – М. : Ексмо, 2013. – 992 с. – (Кулінарія. Похльобкін).

Сокол І.О. Китайська, корейська, японська кухня / І. О. Сокол. – Х.: Фоліо, 2004. – С. 6– 10.

Стрельникова А. Кулінарні премудрості Китаю/ А. Стрельникова// СМАК Гід: ресторація. – 2013. – № 5(23). – С. 47–48.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.