ВИКОРИСТАННЯ ПРОЄКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Олена Леонідівна Дурман

Анотація


У статті розкривається значення перспектив використання підходів проєктного менеджменту в окремих органах публічної влади, зокрема в місцевих державних адміністраціях та об’єднаних територіальних громадах. Визначено, що серед цих підходів останнім часом особливого значення  набуває проєктний менеджмент, оскільки соціально-економічне життя більшості країн світу перебуває в швидкозмінній ситуації внутрішніх та зовнішніх впливів, а перехід на нові державно-управлінські стандарти відбувається в рамках реформ, що впроваджують нові підходи у конкретні терміни, і мають на меті досяжність чітко визначених цілей. При визначені проблематики встановлено, що напрямів застосування концепції проєктного менеджменту надзвичайно багато, і вони можуть охоплювати практично всі сфери людського життя, у тому числі й державне управління. Проте на сьогодні інструменти проєктного менеджменту все ще не знайшли широкого застосування в органах влади. Доведено, що при розробці проєктів керівництво органів влади повинне враховувати інтереси територіальної громади – споживачів результатів проєкту. Тому формування зв’язків з громадськістю, громадської думки, проведення муніципальної рекламної діяльності є надзвичайно важливим задля підвищення рівня довіри громади до влади та створення позитивної громадської думки щодо пакету проєктів, які будуть реалізовані в межах стратегії розвитку населеного пункту.

Обґрунтовано, що впровадження проєктного менеджменту в органах місцевого самоврядування сприятиме активізації участі представників громадянського суспільства у процесах управління, що надасть йому легітимності, двостороннього обміну досвідом, покращить інформованість та взаєморозуміння.

Узагальнено, що результати впровадження проєктів і досвід, набутий його виконавцями, можуть бути використані органами місцевого самоврядування для координації процесів розвитку території відповідно до потреб та інтересів територіальних громад, і, у такий спосіб, буде створено сприятливе середовище для соціально-економічного, культурного розвитку на місцевому рівні, шляхом самоорганізації та соціальної активності мешканців певного населеного пункту, що відкриває нові можливості для розвитку територіальних громад.

Ключові слова: проєктний менеджмент, проєктний підхід, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, територіальні громади, громадськість.


Повний текст:

140-147 PDF

Посилання


Затонацька Т. Г., Шиманська О. А. Зарубіжний досвід застосування проектного менеджменту у сфері державного управління// Фінанси України. - 2011.- № 2. - С. 106-116.

Федорчак О. В. Проектний підхід як інноваційний механізм державного управління. // Державне управління: теорія та практика. - 2006. - Вип 1. - С. 93-96.

Ворона П. Проектна діяльність територіальних громад: досвід Всеукраїнського Конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування на прикладі Полтавщини. URL: http://www.nbuv.gov.ua/ portal/Soc_Gum/Dums/2010_3/10vpvspp.pdf

Копитько О. Проектний менеджмент як ефективний інструмент соціально- економічного розвитку територій в Україні. URL: http:// www.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Dums/2009-02/ Kopytko.pdf

Чикаренко І., Аров Ю. Концепція і моделі управління портфелем муніципальних проектів розвитку. Актуальні проблеми державного управління. Зб. наук. пр. Дніпропетровськ. ДРІДУНАДХ. 2005. Вип. 2 (20). С. 247-256.

Мамонова В. В., Троян М. О. Удосконалення організаційної структури стратегічного планування розвитку міст. Теорія та практика державного управління. 2017. Вип. 2. С. 127-132. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tpdu_2017_2_21

Безверхнюк Т. М. Публічна сфера як предметна область проектного менеджменту. Збірник наукових праць Херсонського національного технічного університету. № 1. 2011. С. 27-31.

Коаліційна угода. URL: http://solydarnist.org/wp-content/uploads/2014/11/the_coalition_agreement_1.pdf.

Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року: постанова Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 385. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/385-2014-%D0%BF#Text

Бабаєв В. М. Проектний підхід у питаннях інфраструктурного розвитку України: пропозиції до національної програми економічних реформ. 2010. Коммунальное хозяйство городов 95. С. 264-271.

Безверхнюк Т. М. Проектно-орієнтований підхід як нова філософія організації управління державними програмами і проектами. Публічне управління: теорія та практика. Зб. наук. праць Асоціації докторів наук з державного управління. Х. Вид-во «ДокНаукДержУпр». 2011. №2. С. 12-15.

Копитько О. Проектний менеджмент як ефективний інструмент соціально- економічного розвитку територій в Україні. URL: http:// www.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Dums/2009-02/ Kopytko.pdf

Мінаєва Г. М. Управління проектною діяльністю органами місцевого самоврядування для зміцнення інфраструктури території. Теорія та практика державного управління. 2011. №3. С. 373-379.

Про добровільне об’єднання територіальних громад: Закон України від 0502.2015 р. № 157-VIII. Відомості Верховної Ради (ВВР). 2015. № 13, ст.91.

Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад: постанова Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 р. № 200. URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/200-2016-%D0%BF

Про затвердження Форми проектної заявки на проект, який може реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад: Наказ Мінрегіонбуду №82 від 05.04.2016 р. URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0577-16

Дурман М. О., Дурман О. Л. Субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад як інструмент впровадження нової регіональної політики. Теорія та практика державного управління і місцевого самоврядування. 2018. № 2. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ttpdu_2018_2_15

https://doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2020.3.18


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.