РОЗРОБКА ДИЗАЙНУ КОЛЕКЦІЇ ЖІНОЧОГО ОДЯГУ НА ОСНОВІ ОБРАЗУ ХАМЕЛЕОНА

Вероніка Віталіївна Божнюк, Наталія Миколаївна Литвиненко

Анотація


У статті представлено результати розробки ескізного проекту колекції жіночого одягу на основі образу хамелеона. Від джерела натхнення було відібрано основні характерні ознаки, що відтворилися у формотворенні та створили унікальну концепцію колекції. Спроектовано пластичні форми костюма, остаточний образ доповнено фактурними зображеннями джерела на аксесуарах.

Як результат, дана проектно-композиційна робота являє собою авторську колекцію ready-to-wear  жіночого одягу, розроблену на основі дослідження образу хамелеона. Колекція виконана в стилі сафарі з елементами футуристичного гламуру. Тема «сафарі» була обрана з огляду на ареол, співзвучна із природнім середовищем популяції хамелеонів.

У результаті спроектована колекція створена на сезон весна-літо, орієнтовний споживач є молода жінка віком від 18 до 25 років: життєрадісна, хоробра, та яка полюбляє  бути в центрі уваги, яка відчуває себе впевненою будь-де.   Асортиментні групи колекції складають легкі накидки довжини міні та міді, комбінезони, шорти з накладними кишенями. Доповненням її образу стали великі яскраві торбинки та рюкзаки. Колірна палітра колекції отримана шляхом синтезу трендових палітр та аутентичної колірної матриці джерела. Більшість кольорів присутніх в колекції теплі – яскравий жовтий, зелений, сріблясто-золотистий, присутні також відтінки холодного рожевого та блакитного кольорів.

При проектуванні колекції були проведені роботи над  аналізом джерела. Для кращого відчуття творчого джерела колекції були  створені стилізації.

Обґрунтовано перспективність та новизну розробленої колекції у відповідності з сучасними тенденціями моди, композиційними засобами художнього рішення моделей колекції та основними законами художнього проектування виробів.

Ключові слова: хамелеон, колірна палітра, колекція жіночого одягу, ескізний проект, пластичні форми костюма. 


Повний текст:

34-40 PDF

Посилання


Критерії концептуального дизайну одягу [Електронний ресурс] Сибак. – 2013. – Режим доступу до ресурсу: https://sibac.info/studconf/hum/xix/37576 Час доступу: січень

Retailer [Електронний ресурс] // Гардероб як додаток: інновації в fashion індустрії. – 2018. – Режим доступу до ресурсу: https://retailer.ru/garderob-kak-prilozhenie-innovacii-v-fashion-industrii/ Час доступу: жовтень

Adidas [Електронний ресурс] // Мod. Твій стиль. – 2018. – Режим доступу до ресурсу: https://mod.net.ua/magazin-muzhskoe/obuv-m/krossovki/adidas-zx-flux-xeno Час доступу: жовтень

Вчені винайшли супер тонкий матеріал - хамелеон [Електронний ресурс] // Studway. – 2015. – Режим доступу до ресурсу: https://studway.com.ua/vinayshli-supertonkiy-material/. Час доступу: жовтень.

Куртка хамелеон чутлива до перепадів температур [Електронний ресурс] // Дизайн. – 2018. – Режим доступу до ресурсу: http://uk.7lady.info/dizajn/laquo-kurtka-hameleon-raquo-chutliva-do-perepadiv-temperatur.html. Час доступу: жовтень.

Пігмент хамелеон ноу- хау лак офарбованого виробництва [Електронний ресурс] // Tricolor. – 2016. – Режим доступу до ресурсу: https://tricolor.com.ua/pigment-hameleon-nou-hau-lakokrasochnogo-proizvodstva/. Час доступу: жовтень.

Прозорий одяг, прозорі вставки – модний тренд [Електронний ресурс]Td helz. – 2015. – Режим доступу до ресурсу: https://td-helz.com.ua/prozrachnaya-odezhda-i-prozrachnye-vstavki-modnyj-trend-vesenne-letnego-sezona-2013.html Час доступу: січень.

А Ваш плащ модний? [Електронний ресурс] Мода – 2019. – Режим доступу до ресурсу: https://www.inmoment.ru/beauty/fashion/plaschi-vesna-2019.html Час доступу: квітень.

Для ділової зустрічі і вечірнього виходу. Як носити комбінезон цієї весни [Електронний ресурс] Style – 2019. – Режим доступу до ресурсу: https://style.nv.ua/ukr/krasota-i-moda/dlya-delovoy-vstrechi-i-vechernego-vyhoda-kak-nosit-kombinezon-etoy-vesnoy-50015226.html?prefer_lang=ukr Час доступу: квітень.

https://doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2020.2.3


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.